De witte parel kokosolieHet boterde van geen kanten omdat hun wensen heel erg uiteen lagen bij wat was afgesproken. Dit botste uiteindelijk zodanig dat iedereen elkaar blokkeerde op social media en ik zelfs uit mijn eigen aangemaakte groep ben gezet. Gelukkig bleef de verstandhouding tussen mij en Bert en mieke, die inmiddels weer waren teruggekeerd naar Sri lanka, erg goed. Voor deze twee schatten van mensen wilde ik mij graag blijven inzetten, maar het was meer dan duidelijk dat ik geen contact meer wenste met Rosanne en Alexander. Wat ontzettend jammer was, omdat zij de verkoop regelden. Dit zorgde soms voor wat vervelende situaties, omdat mensen mij min of meer als aanspreekpunt zagen ( en zien) voor dwp. De jaren verstreken en ik bleef een prima contact houden met Bert en mieke.

Afvallen online bij wehkamp - gratis bezorging vanaf

bij mij op bezoek. We bespraken de mogelijkheden om dwp in goede banen te leiden zodat mensen hun potten konden bestellen. De webwinkel stond toen in de steigers. We zouden leuke acties samen gaan organiseren en ik heb geholpen met social media, door bijvoorbeeld een groep aan te maken op facebook. De heer rivera bracht ook mijn verdiensten ter sprake. Ik heb gezegd, dat ik dit voor Bert en mieke deed, geheel vrijblijvend. Ik was erg enthousiast over de kwaliteit van de kokosolie en wilde niets liever dat deze kokosolie goed op de markt kwam te staan, zodat de consument een echt goede, zuivere kokosolie konden kopen. . Dit ging voorspoedig, alleen de samenwerking tussen Rosanne en Alexander niet. Mijn onderbuikgevoel was terecht.

Ik was getriggerd om mij hierin eens te gaan verdiepen. Mijn review sloeg aan. De, witte, parel was daarmee ook direct op de markt gezet en iedereen wilde zon pot. Dat was direct tropen-tijd, omdat Bert en mieke nog helemaal geen vast verkoop-punt hadden en hun voorraden natuurlijk zeer beperkt waren. De potten vlogen weg en dit smaakte voor iedereen naar meer. . niet veel later kwamen Bert en mieke naar Nederland, en brachten ze mij een bezoekje. Een hele middag hing ik aan de lippen van Bert die medical honderduit vertelde over de schunnige wereld van kokosolie. Ik zag beelden en fotos die hij had meegebracht. Dit was voor mij het startschot van mijn zelfonderzoek naar kokosolie, die nog altijd voortduurt. Bert en mieke hebben tijdens hun verblijf in Nederland meteen gezorgd voor een goed verkooppunt. Dit zou via de website gaan gebeuren, en worden gerund door Rosanne en Alexander, de dochter en schoonzoon van Bert.

7x koolhydraatarme diner recepten waarmee je vet verliest!

Stucadoorsbedrijf de witte rode parel


In 2016 werd ik benaderd door Bert en vragen mieke droog. Ik was nog niet begonnen met mijn zelf-onderzoek naar kokosolie. Ik had mij daarin nog niet eerder echt verdiept, tot de algemene informatie. Bert stuurde mij een zeer interessante mail. Hij vertelde over zijn zeer kleine bedrijfje in Sri lanka, en dat hij daar op zeer kleine schaal op traditionele wijze echte zuivere kokosolie maakte, en of ik zijn kokosolie eens wilde gaan testen/reviewen. Dat heb ik gedaan, en werd echt super enthousiast. Mede omdat ik toen eigenlijk pas voor het eerst. Zo hoorde het dus te zijn.

Afvallen met Nederland - gewoon


Virgin kokosolie is een benaming voor pure onbewerkte kokosolie die nog een groot gedeelte aan voedingstoffen uit de kokosnoot bevat. Proces 1: cel afgeslagen met hamer. Alle eisen op het maken van virgin kokosolie zijn heel hoog. Allereerst wordt de schil van de pit eraf gehaald. Als de schil eraf is houd je vruchtvlees over met een rood schilletje. Dat rode schilletje wordt eraf geschaafd waardoor je mooi wit vruchtvlees overhoudt. Proces 2: rode schilletje/laagje er af geschrapen.

10 kilo afvallen

Zongedroogde koksolie is vreselijk vies en wordt daarom bewust geraffineerd. Het is dan geurloos, kleurloos en ontdaan van een hoop voedingstoffen. Het enige wat je door dit proces overhoudt is vet. De reden waarom kokosolie op deze manier gefabriceerd wordt is omdat het een goedkope manier van produceren. Veel gezinnen in aziatische landen gebruiken copra kokosolie om mee te koken omdat het goedkoop.

Mensen die wat meer te besteden hebben gaan voor een gezonder alternatief. En ja, deze bewerkte copra kokosolie wordt ook in Nederland thermae verkocht als gezonde kokosolie. De juiste (gezonde) manier van kokosolie maken. Omdat alle goede voedingstoffen in de bewerkte copra kokosolie verloren zijn gegaan, heeft het gebruik van deze kokosolie troep mogelijk een averechts effect, met allerlei verhoogde gezondheidsrisicos tot gevolg. Het proces van onbewerkte kost virgin kokosolie, volgens het proces van Bert, verloopt gelukkig heel anders.


5 Manieren om Snel


Foto 2: oven aan de binnenkant, cellen worden naast elkaar gelegd. Foto 3: oven aan de binnenkant, cellen zijn al aangestoken. Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe. Methode 2: zongedroogde kokosolie, het andere proces van drogen is buiten in de zon drogen.

Dit proces duurt 3 tot 4 dagen. Het probleem van drogen in de zon is dat je niet alle dagen zon hebt. Ook kunnen sommige nachten vochtig zijn, wat schimmels en bacterin de kans geeft om zich snel te vermenigvuldigen. Foto 4: zongedroogde kokosnoten die beschimmeld zijn maar wel kokosolie van gemaakt gaat worden. De middelste kokosnoot die er goed uit ziet, is er volgens Bert bij gelegd. Zoals je ziet is alles ronduit smerig geworden doordat het te lang in de zon heeft gelegen en er ongedierte en vogels aan gezeten hebben. Foto 5: 3 categorien kokosnoten links houdbaarheid van 6 maanden, midden 4 maanden en rechts 2 maanden.

3 Vegetarian And, gluten -Free dinners From One Shopping List

De hele vragen steenvrucht is namelijk de kokosnoot! Het proces van copra is dat de pit van de kokosnoot wordt opengemaakt door middel van een groot mes. Met het kokoswater dat eruit loopt wordt niets gedaan. Er zijn 2 methodes waarop de slechte copra kokosolie wordt gedroogd: ovengedroogd, zongedroogd, methode 1: ovengedroogde kokosolie, laten we beginnen met het drogen in ovens. De halve kappen van de pit worden in ovens gestopt om te drogen. Wil je echter dat het vruchtvlees goed behouden blijft, dan moet het gedroogd worden binnen 4 tot 5 uur. Bij het proces van copra kan het drogen in ovens wel tot 2 dagen duren, en dat is veel te lang. Het vuur in de oven wordt bovendien aangewakkerd met kerosine, wat de geur en smaak van kokosolie niet ten goede komt omdat het vuur eronder zit en de dampen en rook naar boven gaan. Foto 1: oven van de buitenkant.

Afvallen Zonder dieet Met 10 makkelijke en Succesvolle tips

3 recepten voor ontbijt, lunch diner - project leven

Ze zijn vanaf het begin tot het eind bij het hele productieproces betrokken, om een hoog kwalitatief kokosolieproduct te leveren. Dit doen zij op hun eigen manier die uniek mag worden genoemd. Samen met werknemers uit de streek zorgen ze voor de hoge kwaliteit van hun kokosolieproduct, genaamd de witte parel. Uiteindelijk zijn ze4 jaar bezig geweest om een filtersysteem wasmachine te ontwikkelen, waardoor een groot gedeelte van de voedingstoffen in de kokosolie zijn blijven behouden. Copra kokosolie, waarom wordt kokosolie door gezondheidsinstanties, zoals het voedingscentrum, als ongezond gezien? Het grootste probleem is dat vrijwel alle kokosolie op de markt geraffineerd is (ook wel copra genoemd). Laat ik je een kijkje geven in het maakproces van bewerkte kokosolie. In Nederland wordt de pit (waar het vruchtvlees in zit) ook wel de kokosnoot genoemd, maar dat is eigenlijk niet helemaal juist.

Om het echte verhaal te horen over kokosolie, had ik een gesprek met Bert Droog. Bert heeft samen met compagnon mieke sinds enkele jaren een kleinschalig kokosoliebedrijf in Sri lanka. Toen Bert en mieke hiermee begonnen, wisten zij dat er al veel kokosolie producten in omloop waren. Om kokosolie te maken en te produceren moesten ze dus uitblinken boven alles wat er al op de trainingsschema markt verkrijgbaar was. In de beginperiode van zijn bedrijfje kreeg hij alle medewerking van het kokosnoot laboratorium in Sri lanka. Zij hebben hem geholpen om zijn eigen unieke proces tot stand te brengen. En dat is wat het bedrijf van Bert en mieke zo uniek maakt.

150 recepten zonder tarwe en gluten, om overgewicht te verliezen

Samenvatting interview met kokosolie expert Bert Droog. Bestel op deze site de meest kwalitatieve kokosolie (de witte parel is niet meer verkrijgbaar). Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen? Doe deze test en laten ontdek je Afslank. Hoe slechte (copra) kokosolie gemaakt wordt. Kokosolie is nog steeds immens populair en veel mensen zijn er trots op dat ze kokosolie hebben vervangen met plantaardige olin. Maar er komen steeds meer verhalen en nieuwsberichten dat het kokosolie ongezond voor je zou zijn. Hoe zit dat nou precies?

De witte parel kokosolie
Rated 4/5 based on 524 reviews